Temos
Bronchinė astma


Dusulio priepuoliai gali trukti nuo keliolikos sekundžių iki kelių valandų ar net dienų. Ligoniui stinga oro, sunku kvėpuoti, dažnai vargina kosulys, aštrūs skausmai, pereinantys į petį. Priepuoliui baigiantis ligonis atkosti gleivinių skreplių.

Liga sunkiai išgydoma, bet jeigu bus imtasi tinkamų priemonių, toks ligonis gali gyventi dešimtis metų.

Priepuolio metu reikia ligonį atlaisvinti nuo ankštų drabužių, įleisti į kambarį šviežio oro, rankų plaštakas ir kojas įmerkti į karštą vandenį arba pridėti prie jų garsty- čių trauklapius; širdies plotą trinti skudurėliu, suvilgytu šaltu vandeniu su actu ir druska Qegu plaučiai sveiki), smilkinius patrinti odekolonu. Priepuolį mažina viršutinės kūno dalies - nuo galvos žemyn iki krūtinės ir nugaros pusės - masažas.

Prasidėjus priepuoliui padeda tokia priemonė: išvirti bulvių, sudėti jas karštas į dubenį, atsisėsti prieš jį, uždengti galvą ir kvėpuoti garais. Gerti labai karštą bruknių arbatą (arbatai imti lapus ir uogas, vis tiek - šviežias ar džiovintas). Kai pasidarys lengviau kvėpuoti, tuojau gulti į lovą ir gerai užsikloti. Jeigu priepuolis silpnas, galima tik išgerti labai karštos bruknių arbatos.

Geros ir tokios liaudies medicinos priemonės:

1. Kasdien išgerti po puoduką dilgėlių lapų nuoviro. Nuovirui imamas arbatinis šaukštelis sausų lapų stiklinei vandens, užvirinti moliniame arba emaliuotame inde, truputį palaikyti ir gerti kaip arbatą. Aliumininiame ir apskritai metaliniame inde jokių žolių virti negalima. Dilgėlės - Urtica dioica.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos