Temos
Blogas kvapas iš burnos


Priežastys būna įvairios.

1. Pirmiausia patikrinkite dantis. Jeigu jie sveiki, galbūt priežastis yra kokia nors virškinamojo trakto, ypač kepenų, liga. Kepenys per parą išskiria 25-30 uncijų (uncija - apie 30 gramų) tulžies, kuri apsaugo maistą nuo puvimo žarnose. Jeigu vartojame daug netinkamo maisto, tulžis susilaiko kepenyse ir iš burnos jaučiamas nemalonus kvapas. Jeigu dar jums maudžia po krūtine, skauda nugarą, susidaro daug dujų, tuojau imkite laikytis griežtos dietos ir jeigu nepagerės, pasitarkite su gydytoju.

2. Nemalonus supuvusios mėsos kvapas kartais būna dėl skrandžio, jeigu jis kažkodėl nevirškina mėsiško maisto. Pamėginkite kurį laiką nevalgyti mėsos, ir jeigu kvapas išnyks, vadinasi, prielaida buvo teisinga.

3. Moterims nemalonus kvapas iš burnos kartais būna mėnesinių metu. Jj gerai nuslopina skalavimas mentolio vandeniu.

4. Blogas kvapas būna sergantiems venerinėmis ligomis, ypač sifilitikams, nes sifilio opos pažeidžia gerklę, o kartais net ir burną.

5. Nemalonus kvapas iš burnos jaučiamas girtam arba ką tik.išsiblaiviusiam, taip pat rūkančiam kai kurių rūšių cigaretes.

6. Labai nemalonus puvimo kvapas sklinda iš burnos ir nosies tiems žmonėms, kurie serga chroniška sloga. To kvapo nuslopinti negali jokie skalavimai, reikia rimtai gydytis, o kartais ir operuoti.

Štai keletas paprastų receptų burnai skalauti:

1. Salolis - 5,0

Glicerinas - 30,0

Spiritas - 200,0

Mėtų aliejus - 2-3 lašai

Stiklinei vandens reikia imti 1 arbatinį šaukštelį šių vaistų.

2. Sacharinas - 1,0

Soda - 1,0

Salicilo rūgštis - 4,0

Etilo alkoholis - 200,0

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos