Temos
Beržo juodasis grybas

Puslapis: 2

Iš surinktų grybų tuojau galima daryti ekstraktą, o jei sudaromos jų atsargos, tai jie džiovinami ne aukštesnėje kaip 50° C temperatūroje ir saugomi ne ilgiau kaip 3—4 mėnesius. Šiuo metu jau pramoniniu būdu gaminamas preparatas (ekstraktas), vadinamas „Bin-čaga“, kurio dedama 2 arbatinius šaukštelius į vieną stiklinę vandens.

Naminiu būdu užpilas gaminamas taip. Grybas susmulkinamas (sutarkuojamas arba susmulkinamas mėsai malti mašinėle). Jei jis yra džiovintas, tai iš pradžių nuplaunamas virintu vandeniu, atvėsintu iki 45—50° C. Paskui reikia užpilti tokiu pačiu vandeniu ir palaikyti 3—4 valandas, kad jis suminkštėtų. Paskui vanduo nupilamas ir grybas susmulkinamas.

Susmulkinto grybo vieną tūrio dalį reikia užpilti penkiomis dalimis virinto šilto vandens (sunaudoti tą vandenį, kuriame grybas buvo pamerktas) ir laikyti 48 valandas. Paskui nukošiama per marlę, turinys išspaudžiamas ir išspaustas tirštesnis skystis sumaišomas su nukoštu skysčiu. Toks skystis tinka vartoti 3—4 paras. Šio skysčio per parą gerti po 3 stiklines nedideliais kiekiais, bet kokiu laiku.

Vartojant grybą, reikia laikytis dietos — nevalgyti mėsiškų, aštrių, riebių valgių; geriausia pieniškas bei augalinis maistas. Vartojant grybą, negalima leisti į organizmą gliukozės ir penicilino, nes šis grybas jiems yra antagonistas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos