Temos
Baltosios


Baltosios - tai vandeningos gimdos išskyros, panašios į žalio kiaušinio baltymą. Jeigu jų atsiranda dėl mažakraujystės, peršalimo arba prieš mėnesines, tai jos nėra pavojingos. Išskyrų kiek padaugėja mergaitėms lytiškai bręstant; tada joms reikia mažiau vaikščioti, geriau maitintis.

Jeigu baltosios pasirodo dažnai, jos gali pagaliau pasidaryti chroniškos ir tapti įvairių sunkių moterų ligų priežastimi. Pakitus jų išvaizdai arba daug išsiskiriant, reikia kreiptis į gydytoją.

Geltonos ir žalsvos baltosios yra pūlingo uždegimo požymis, pavyzdžiui, sergant gonorėja. Kraujingos išskyros būna dėl lyties organų audinių piktybinio išopėjimo - sarkomos, vėžio ir kt.

Pasirodžius pakitusioms išskyroms, visada reikia kreiptis į gydytoją, kad liga nebūtų užleista.

Liaudies medicinos priemonės:

1. Esant vandeningoms išskyroms dėl mažakraujystės reikia gerti žiemės (Vincaminor) antpilą - trys žiupsneliai sausos žolės stiklinei vandens; gerti po truputį. Tai sumažina išskyras. Be to, naudinga kasdien išgerti po taurelę raugerškio ir putino uogų sunkos.

2. Patartina išgerti po 2-3 puodukus per dieną kraujažolės žiedų (Achillea millefolium) arba žemuogių šaknų nuoviro,

3. Kramtyti baltosios akacijos žiedus ir nuryti jų sunką (galima nuryti ir žiedus - jie nekenksmingi).

Beje, saulėgrąžų valgymas skatina išskyras.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos