Temos
Ausys ir dažniausios jų ligos

Puslapis: 2

Iškilus ausyje pūliniui reikia kreiptis j gydytoją, nes tai labai rimta liga ir pačiam gydytis rizikinga. Reikia tik įsidėmėti, kad įtariant pūlinį švirkšti į ausį vandens negalima. Be to, ligonis turi miegoti ant tos pusės, kur pūlinys, kad pūliai nepatektų j ausies gilumą.

Pasveikus dar kurį laiką reikia tepti ausį boro vazelinu ir negerti alkoholinių gėrimų.

Liaudies medicinos priemonė esant pūliniui ausyje. Į ausį reikia lašinti kepto svogūno sunkos su linų aliejumi. Daroma taip: žaliame svogūne reikia išpjauti nedidelę duobutę ir įpilti į ją truputį linų aliejaus. Paskui svogūną iškepti ir sunką išspausti į ausį. Ta priemonė gera ir esant kurtumui dėl nežinomos priežasties.

5. Silpna klausa arba visiškas kurtumas. Priežastys: peršalimas, nervinis sukrėtimas, difterija, skarlatina, senatvė, ausies pažeidimas ir kt. Geriausia kreiptis į gydytoją. Kurtiesiems padeda specialūs klausos aparatai.

6. Svetimkūniai ausyje (žr. Pagalba nelaimingų atsitikimų atvejais).

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos