Temos
Apliejant kelius, galima išvengti venų išsiplėtimo

Puslapis: 2

Tada imkitės dešinės kojos priekinės pusės. Liekite vandenį nuo pirštų galų aukštyn iki kelio, ten palaikykite penkias sekundes, grįžkite atgal vidine kojos puse ir pereikite prie kairės kojos. Pasiekę kairės kojos kelį, pereikite prie dešiniojo kelio, pakartokite schemą, tada grįžkite prie kairės kojos. Pagal pateiktą aprašymą pakartoję procedūrą du kartus, mokėsite tai atlikti mintinai.

Po kelių apipylimų iškart nenušluostykite kojų, kitaip venos vėl greitai prisipildo kraujo. Geriausia po vandens procedūros pavaikščioti vėsiame kambaryje, kol kojos pačios nudžius.

Venų išsiplėtimu šiandien serga penki milijonai Vokietijos piliečių. Tačiau ne visi dėl to jaučia diskomfortą ar skausmą. Tikrieji ligoniai skundžiasi nuolatiniais skausmais, jiems sunku vaikščioti. Ne vienas pacientas baiminasi, kad venų uždegimas pereis į atviras opas. Tada tik gydytojas galės padėti.

Sergantieji įsisenėjusiu venų išsiplėtimu naudoja specialias elastines kojines. Tai iš tiesų vienintelė reali priemonė, galinti suspausti išpampusias venas, padidinti spaudimą ir kartu susitvenkusio kraujo tekėjimo greitį. Jeigu jau kartą susirgote, nekeikite savo likimo! Pasikalbėkite su gydytoju: jis tikrai turės ką patarti. Pavyzdžiui, elastinis bintas ar kojinės privalo gerai priglusti — taigi ir šiuo klausimu pravers specialisto patarimas.

Kai išsiplėtusios venos kankina nuolatiniais skausmais arba kai uždegimas apima giliau esančias venas, be chirurgo įsikišimo neapsieinama. Išsiplėtusios venos išimamos, mažesnės užkemšamos. O kartais naudojami abu metodai drauge.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos