Temos
Angina


Tonzilių uždegimas

Jeigu uždegimas lengvos formos, ryklė paraudusi ir skauda ryjant, bet temperatūra nepakilusi, užtenka gerklę skalauti druskos tirpalu (arbatinis šaukštelis stiklinei vandens) arba burokėlių sunka: sutarkuoti burokėlį, išspausti sunką ir ja skalauti - labai greit padeda.

Jeigu temperatūra kyla, tonzilės paburksta, reikia kartą per dieną gerklę patepti jodo (5 proc. Tinct. jodi) ir glicerino mišiniu (vienodomis dalimis), o paskui skalauti vandenilio peroksidu (Sol. Hydrogeni peroxydi diluta) - arbatinis šaukštelis vaistinėje paruošto vandenilio peroksido tirpalo stiklinei vandens.

Du kartus per dieną reikėtų išgerti aspirino. Valgyti daug citrinų, galima su cukrumi.

Ant paburkusių tonzilių uždėkite šiltą vandens ar spirito kompresą ir keiskite kas keturias valandas.

Jeigu temperatūra pakyla iki 39-40 laipsnių ir ant tonzilių pasirodo geltoni taškeliai, reikia kreiptis į gydytoją. Jeigu gydytojo dėl kokios nors priežasties negalima pakviesti, reikia pačiam imtis tokių priemonių: gerai išvalyti skrandį, gerti aspiriną, skalauti gerklę druskos, borakso ir sodos mišiniu. Kojas reikia apvynioti stora medžiaga, sudrėkinta šaltu vandeniu su actu, ir laikyti, kol medžiaga sušils. Tada nuimti, o kojas apkloti.

į nosį reikia įtraukti borakso arba druskos ir sodos tirpalo. Naudinga skalauti gerklę tokių žolių nuoviru (lygiomis dalimis): tūbės (Verbascum thapsiforme) ir dedešvos (Malva vulgaris). Šis nuoviras tirpina gleives ir panaikina apnašas. Gerai skalauti ir piliarožės šaknų nuoviru.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos